ψαίματα λες

Δεν έχει πάψει να τριγυρίζει στο μυαλό μου ο συσχετισμός «ψέματα» και «αίματα». Και σίγουρα τυχαίο δεν το λες. Είναι που μεγάλωσα με τη...



Δεν έχει πάψει να τριγυρίζει στο μυαλό μου ο συσχετισμός «ψέματα» και «αίματα». Και σίγουρα τυχαίο δεν το λες. Είναι που μεγάλωσα με την φράση «όποιος λέει ψέματα πέφτει μες τα αίματα, κι όποιος λέει αλήθεια έχει τον Θεό βοήθεια»;
Και ξέρεις τελικά συνειδητοποιώ πόσο τραγικά ισχύουσα είναι αυτή η φράση.. Διότι ναι, όποιος λέει την αλήθεια σ’ έναν κόσμο γεμάτο ευκαιριακά ψέματα έχει ανάγκη από την βοήθεια του όποιου Θεού. Γιατί δεν φαντάζεσαι πόσο κακό μπορεί να κάνει ένα ψέμα. Όχι όμως έτσι, σκέτο. Τα πιο επικίνδυνα ψέματα είναι αυτά που γίνονται πιστευτά γιατί πλαισιώνονται από πράξεις αλήθειας. Και εκεί λες οι πράξεις υπερισχύουν και το ψέμα χάνεται. Μα όταν έρχεται το τέλος όλα βγαίνουν στην επιφάνεια. Γιατί τα ψέματα είναι σαν τα αίματα στον τόπο ενός εγκλήματος. Από μία τόση δα κηλίδα μπορεί να γίνει η μέγιστη αποκάλυψη.. ‘ποιος είναι ο δολοφόνος’. Σ’ έναν κόσμο που –ευτυχώς- όλα μαθαίνονται εντέλει, όταν ένα ψέμα γίνεται αντιληπτό αποκαλύπτεται μία λαμπρή αλήθεια που όσο καλά κι αν κρυβόταν τώρα λάμπει σαν διαμάντι. Έτσι που να μην μπορείς να την αγνοήσεις. Και όταν μαθαίνεται ποιος είναι τελικά ο δολοφόνος όλα παίρνουν τον δρόμο τους. Η οικογένεια του θύματος αρχίζει και γαληνεύει μετά την αποκάλυψη της αλήθειας. Και μόνη αυτή, είναι μια ικανοποίηση, ένα είδος θείας δίκης που πάντα θα επέρχεται. 
Μία σχέση-θύμα, ένας ψεύτης-δολοφόνος, και μία πληγωμένη οικογένεια που χρειάζεται το χρόνο της για να επουλώσει της πληγές της.
Μα τελικά επέρχεται ούτως ή άλλως η κάθαρση.. έστω απ'την μία πλευρα.

Κι εγώ αποφάσισα πλέον το μόνο «δεύτερο» που θα καταδέχομαι 
να μετέχει στην ζωή μου να είναι το 2ο Πρόγραμμα της ΕΡΤ..103.7.
..για τις μελωδίες που ακούω τώρα.



You Might Also Like

2 σημειώσεις

  1. ...Πριν άκουγα 3ο Πρόγραμμα, και έτυχε να είμαι στο 2ο Πρόγραμμα ..103.7.
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. είναι στιγμές που σε ταξιδεύουν σε άλλες εποχές και πολύ μ'αρέσει αυτό.. (κι εγώ συνήθως το 3ο ακούω περισσότερο ;) )

    ΑπάντησηΔιαγραφή

.

.