ευχήσου κάτι καλό

Δεν ήξερα ότι το πακέτο τσιγάρων έρχεται με μία ευχή. Λένε ότι όταν ανοίγεις το πακέτο, αναποδογυρίζεις ένα τσιγάρο, κάνεις μια ευχή και α...

Δεν ήξερα ότι το πακέτο τσιγάρων έρχεται με μία ευχή.
Λένε ότι όταν ανοίγεις το πακέτο, αναποδογυρίζεις ένα τσιγάρο, κάνεις μια ευχή και αυτό το τσιγάρο το καπνίζεις τελευταίο.. ή κάπως έτσι. Αυτό έκανα.

Πολλές φορές νιώθουμε ότι για να αυξηθούν οι πιθανότητες να συμβεί κάτι που ευχόμαστε πολύ, χρειάζεται να κάνουμε κάτι πρακτικό, όπως τον σταυρό μας, να φορέσουμε ένα συγκεκριμένο ρούχο ή να πάρουμε μαζί μας ένα συγκεκριμένο αντικείμενο, να χαϊδέψουμε ένα μενταγιόν ή απλώς μία φωτογραφία. Άλλες φορές, νιώθουμε ότι χρειάζεται να παραλείψουμε μια κίνηση, όπως το να μην περάσουμε κάτω από μία πινακίδα που εμφανίζεται μπροστά μας, να μην μιλήσουμε με κάποιον συγκεκριμένα πριν κάνουμε κάτι ή να μην αναφερόμαστε καθόλου σε αυτό το κάτι που θέλουμε απεγνωσμένα να κάνουμε.
Θέλω να πω. Τι σημαίνει προληπτικός; Απεγνωσμένη προσπάθεια πίστης σε έναν στόχο ή σκοπό. Και ναι είναι αφόρητο αναμφίβολα, αλλά δεν ξέρω αν μπορώ να κατηγορήσω κάποιον που για να πιστέψει σε αυτό που θέλει χρειάζεται την υποβοήθεια ενός παραμυθιού. Για μερικούς ανθρώπους η πίστη είναι πολύ δύσκολο κατόρθωμα. Κανείς ποτέ δεν μπορεί να κριθεί επειδή χρειάζεται στήριξη από πατερίτσες.

Πρώτη φορά μετά από χρόνια νιώθω ότι θέλω κάτι τόσο έντονα και απεγνωσμένα στη ζωή μου που χρειαζόμουν μία παραπάνω ώθηση στην πίστη μου σ'αυτό.

Μόλις κάπνισα το τελευταίο τσιγάρο από το πακέτο. Δεν καπνίζω γενικά. Έτυχα σε δύσκολο μήνα γι'αυτό. Μα δεν ήταν το τσιγάρο που είχα ανάγκη. Ήταν η ευχή. Και ξέρεις.. αν πραγματοποιηθεί ίσως υμνήσω τις ικανότητές μου ακόμα περισσότερο.

Laurent Chehere,«Flying Houses» 2007

You Might Also Like

3 σημειώσεις

  1. Πανέμορφο, ειλικρινά. Μ'έκανες να αναθεωρήσω για τις προκαταλήψεις και τον ρόλο τους... Όλοι κάποτε χρειαζόμαστε "πατερίτσες"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έτσι ακριβώς!


    (υπέροχες εκπομπές με υπέροχη μουσική.Δηλώνω φαν :) )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @Rockmantic κι εγώ το συνειδητοποίησα ξαφνικά πόσο "αλλιώς" μπορεί να είναι τα πράγματα..

    @Ziggy ευχαριστώ πολύ! από Σεπτέμβριο πάλι ανανέωση ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

.

.