le fou

Να κάνεις το ένα να κάνεις το άλλο. Να προλάβεις να πας εκεί κι εδώ, αφού πρώτα τελειώσεις με την υποχρέωση Α και ολοκληρώσεις το πρέπει νο...

Να κάνεις το ένα να κάνεις το άλλο. Να προλάβεις να πας εκεί κι εδώ, αφού πρώτα τελειώσεις με την υποχρέωση Α και ολοκληρώσεις το πρέπει νούμερο 24.. Και μετά βάζεις στη σειρά τα θέλω και ξεκινάς να τα ικανοποιείς με πρώτα εκείνα που έχουν μέσα τους και λίγο πρέπει. Και Να λοιπόν!,  βρέθηκες από το πουθενά σε μία γεμάτη καθημερινότητα που δεν σου αφήνει ελεύθερο χρόνο για τίποτα, γιατί απλούστατα ο ελεύθερος χρόνος καλύφθηκε κι αυτός.
Και ο ελεύθερος χρόνος πάντα θα ψάχνει εξονυχιστικά και θα βρίσκει τρόπο να συνδέεται με τα εγκεφαλικά κύτταρα, πάντα θα μπαίνει εκεί μέσα και θα επεμβαίνει.
Και τώρα.. Μπορείς και ΠΑΛΙ να σκεφτείς.

Είναι που πάντα θα υπάρχει αρκετός χρόνος ελεύθερος και στο μυαλό θα βρίσκεται πάντα ένα κάποιο κενό για να μπορέσεις να σκεφτείς. Να σκεφτείς τι έγινε όταν έφυγες, τι θα γινόταν αν δεν έφευγες ή τι θα γινόταν αν έμενες εσύ και τελικά έφευγε κάποιος άλλος και Αν τελικά θα έφευγε.. Και χωροχρόνος για να αναλύσεις άλλη μια φορά εκείνο το  μεγάλο βήμα και το τι θα γινόταν αν το έκανες τελικά και αν έπαιρνες το ρίσκο που δεν ήταν και τόσο μεγάλο εντέλει και πώς θα σε κοίταζε τότε ο Άλλος και τι θα σου έλεγε, ποια θα ήταν η αντίδρασή του όταν του έπιανες το χέρι ξαφνικά ή αν πήγαινες ξαφνικά να του χτυπήσεις την πόρτα κάποιο απόγευμα..

Στο πάνω μέρος του μυαλό μου εξέχει σε μία γωνία αυτό που έγραφε ο Osho στο Γέλιο..
Και οι άνθρωποι διαφέρουν μόνο στο βαθμό της τρέλας. Συμβαίνει να είναι κάποιος πιο τρελός από σένα ενώ εσύ κάπως λιγότερο..
Και άλλες φορές ηρεμώ σκεπτόμενη ότι Ευτυχώς υπάρχει και ο πιο τρελός από μένα και θα με τραβήξει απ'το χέρι και θα με πάει εκεί που δεν τολμώ να πάω, θα με βοηθήσει να συλλαβίσω λέξεις που δεν τολμώ να πω, θα με κοιτάξει στα μάτια και θα μου πει Μίλησέ μου, και εγώ θα μιλήσω σαν να μην μπορώ να κάνω αλλιώς..
Κι άλλες φορές τραντάζομαι ολόκληρη γιατί σκέφτομαι Κοίτα να δεις, έγινα εγώ τώρα, σήμερα ή συνεχώς, αυτό που έψαχνα, απέκτησα λίγη τρέλα παραπάνω ή περισσότερη από το παραπάνω, αρκετή όμως για να είμαι εγώ αυτός ο "κάποιος πιο τρελός" που θα οδηγήσω. Γιατί σε διαβεβαιώ ένα πράγμα που είναι πιο καταπληκτικό από το να γνωρίζεις κάποιον που θα σε πιάσει απ' το χέρι και θα σου πει Φύγαμε!, είναι να είσαι εσύ αυτός και να το λες και να βλέπεις έναν Άλλον που είναι έτοιμος σαν μαγεμένος να σε ακολουθήσει σε όποια τρέλα σου, μόνο και μόνο γιατί βλέπει στα μάτια σου αυτό το Μαζί μου μπορείς που θα είναι πάντα η πιο ακαταμάχητη γοητεία που μπορείς να βρεις σε έναν άνθρωπο. 

Μα το σημαντικότερο πράγμα θα είναι πάντοτε η ισορροπία.. Να είσαι πότε ο τρελός και πότε ο τρελαμένος. Ανάλογα τη σχέση. 
Γιατί δυο τρελοί μαζί πότε δεν έφτασαν σώοι στον προορισμό τους. 
Και δύο τρελαμένοι δεν ξεκίνησαν ποτέ. 




You Might Also Like

0 σημειώσεις

.

.