η Φρίντα, ο Ντιέγκο, το σεξ κι ο έρωτας

Η Φρίντα Κάλο είπε κάποτε σε ένα γράμμα της στον Ντιέγκο Ριβέρα:  "Only one mountain can know the core of another mountain" Κα...

Η Φρίντα Κάλο είπε κάποτε σε ένα γράμμα της στον Ντιέγκο Ριβέρα: 

"Only one mountain can know the core of another mountain"

Και εντάξει ξέρεις.. πόσο λάθος μπορεί να είναι αυτό;

"Nada comparable a tus manos".

Ισπανικά δεν ξέρω. Δεν τα μιλάω, μόνο μπορώ να καταλάβω ελάχιστα, μάλλον λόγω ενός συμπλέγματος γαλλικών και λατινικών που ταλαιπωρεί το κεφάλι μου τα τελευταία δέκα χρόνια. "Τίποτα δεν συγκρίνεται με τα χέρια σου", κάτι τέτοιο, όμως, δεν κατανοείται ούτως ή άλλως, νιώθεται. Θέλω να πω, να γεμίζεις ολόκληρος με τον Άλλον. Να σε αγγίζει με τα ακροδάχτυλα κι εσύ να γεμίζεις Άλλον. Να γεμίζεις με το σώμα του, τα μάτια του, τον τρόπο που κινεί τα χείλη του όταν μιλάει, τον τρόπο που στέκεται ή τον τρόπο που κρατάει τις παύσεις μεταξύ των φράσεων. Να θέλεις να τον καταπιείς για να τον νιώσεις πιο - περισσότερο - και με όσο πλεονασμό βρίσκεις εύκαιρο.
Δεν μιλάμε εδώ για έρωτα, μην μπερδεύεσαι.
Δεν είναι απαραίτητος ο έρωτας για να υπάρξει σεξ, και δεν είναι απαραίτητο το σεξ για να υπάρξει έρωτας. Μα, δεν ξεχνιέται μέσα σ' όλα η Επαφή. Η Επαφή είναι απαραίτητη για να υπάρξει έρωτας, η Επαφή είναι απαραίτητη για να υπάρξει σεξ. Και πώς τα δύο δεν συγκλίνουν; Λένε οι περισσότεροι ότι είναι δύο διαδρομές. Όταν ξεκινάει μια σχέση σεξ είναι μια σχέση σεξ τελεία Όταν ξεκινάει μια σχέση "αλλιώς" ξεκινάει και γίνεται έρωτας και "σχέση" τελεία
Και λοιπόν, να σου πω; Εγώ πιστεύω στην θεωρία της εξέλιξης. Και δεν είμαι Δαρβίνος, αλλά πάντα θα υπάρχει αυτή η θεωρία στο μυαλό μου. Ένα σεξ μπορεί να μείνει σεξ, όπως ένας πίθηκος έμεινε πίθηκος. Εξαιρετικός ο πίθηκος. Έξυπνος και οξυδερκής και με ευλυγισία για πηδήματα από δέντρο σε δέντρο. Ένα σεξ, όμως, μπορεί να γίνει και έρωτας και σχέση και απ' όλα γιατί δεν έμειναν όλοι οι πίθηκοι πίθηκοι, μερικοί έγιναν και άνθρωποι. Και άφησαν πίσω τρίχες περιττές και ουρές και έμειναν μόνο οι φρονιμίτες από όλα αυτά τα περιττά και γίνανε άνθρωποι. Άνθρωποι που σκέφτονται, που δημιουργούν, που ανακαλύπτουν - ίσως και καλύπτουν ορισμένες φορές - άνθρωποι με την εξυπνάδα και την πονηράδα που τους αναλογεί, με τον νου και πάνω απ' όλα με το Συναίσθημα. Αυτό είναι η θεωρία της εξέλιξης. Να μπαίνει στον πίθηκο το συναίσθημα. Και στο σεξ το συναίσθημα κάνει έναν έρωτα και κάτι παραπάνω. Και μπορεί να μην συμβαίνει πάντα μα όταν συμβαίνει είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ. Και ξέρεις κάτι; καμία θεωρία της εξέλιξης δεν μπορεί να προσδιορίσει ποιος πίθηκος θα γίνει άνθρωπος και ποιο σεξ θα γίνει έρωτας γιατί μεταξύ μας, όταν δύο ανθρώπους τους αγγίζει η Επαφή, όταν δυο άνθρωποι ενώνονται, μπορούν να συμβούν τα πάντα. Γιατί μυαλά είναι αυτά, και όλα τα μυαλά έχουν λίγο από το χάος της αβύσσου. 



"All of you in a space full of sounds — in the shade and in the light. You were called AUXOCHROME the one who captures color. I CHROMOPHORE — the one who gives color.
You are all the combinations of numbers.."
Και υπάρχει πάντα η αλληλοσυμπλήρωση. Που μπορεί να υπάρχει πρακτικά, μπορεί να υπάρχει θεωρητικά. Στο σεξ είναι πρακτικά, στον έρωτα είναι θεωρητικά. Όταν η θεωρία με την πράξη ενώνονται παίρνεις πτυχίο. Πράγμα αναμφιβόλως ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ.


"It’s not love, or tenderness, or affection, it’s life itself, my life, that I found what I saw it in your hands, in your month and in your breasts. I have the taste of almonds from your lips in my mouth. Our worlds have never gone outside. Only one mountain can know the core of another mountain."
*
Κι εγώ δεν σου κρύβω ένα πράγμα ευχόμουν πάντα.. Με ένα μονάχα αρχικό να ξέρει ο άλλος τα τέσσερα πέντε γράμματα που θα αντικαθιστούσαν αυτήν την τελεία..

You Might Also Like

1 σημειώσεις

.

.