ξύπνα Βασίληηη

Έχω βάλει ξυπνητήρι στις 8:30. Άλλαξε κι η ώρα και είπα να "δημιουργήσω" νέα συνήθεια: Πρωινό Ξύπνημα, για να χαίρομαι τη μέρα..  ...

Έχω βάλει ξυπνητήρι στις 8:30. Άλλαξε κι η ώρα και είπα να "δημιουργήσω" νέα συνήθεια: Πρωινό Ξύπνημα, για να χαίρομαι τη μέρα.. 
Χτύπησε το ξυπνητήρι με ένα "του-ρου-ρου" και "ντζζ-ντζζζ" (η δόνηση είναι το ντζζ ντζζ!). 
"Πωω..πάλι ξέχασα να επιλέξω ήχο!", δεν έχω χειρότερο!
Κι επειδή η "marimba" καθόλου δεν μ' αρέσει, ξεκίνησα διαδικασία επιλογής ήχου ξυπνητηριού. Γιατί, όσο κι αν δεν θέλω να το πιστέψω, "η καλή μέρα απ' το πρωί φαίνεται"..και τώρα μου 'ρθε η φωνή της μητέρας (μέχρι ΚΑΙ την γ' λυκείου) να μου λέει "Σήκω!! Είναι 7παρά 20!" και να σιγοτραγουδάει αυτό :


Άγνωστο ΠΡΟΦΑΝΕΣΤΑΤΑ σε μένα... 
φίλε.. μου έμεινε ωστόσο το "Σηκωθείτε με χαρά -ΤΡΑ ΛΑ ΛΑ!" ακομα το λέω!

Και μετά από αρκετή σκέψη και κάμποση ώρα ψαχουλέματος στο i-pod κατέληξα σ' ένα Top 10 τραγουδιών κατάλληλων για ξεκίνημα ημέρας..
Διαλέγεις και παίρνεις... ;) (δεν είναι με σειρά "προτεραιότητας" μη νομίζεις!)

No 1
Και πως να μην ξεκινήσεις με κέφι τη μέρα σου μ' ένα τέτοιο τραγούδι! Θα σε παρασύρει ο ρυθμός έξω απ' τα σκεπάσματα.. Κι αν μπαίνει κι ο ήλιος απ' το παράθυρο σε 2' θα πίνεις ήδη τον καφέ σου!Σένιος;

No 2
Πολύ "γλυκό" ξύπνημα δεν μπορείς να πεις... Αν δεν θέλεις και πολλά ζόρια πρωί-πρωί, μία Bossa Nova είναι ό,τι πρέπει!

Νο 3
Ήχος που με συντρόφευσε όλο το καλοκαίρι.. Γιατί αργεί να βγάλει φωνή ο κύριος και σου δίνει χρόνο ν' ανοίξει το μάτι! Αλλά είναι και πολύ γουάου ρυθμός, παραδέξου! Σε κάνει να κουνηθείς.. για να αλλάξεις πλευρό, έστω !

Νο 4
Η αλήθεια είναι ότι επειδή είναι ένα τραγούδι που υπερ-λατρεύω δεν το έχω βάλει ως ήχο ξυπνητηριού ποτέ, φοβάμαι μην το "κάψω" μωρέ.. αλλά... το προτείνω ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ! Χαλαρός ρυθμός, ευχάριστη μελωδία.. τί άλλο θες;

Νο5
Γιατί και ποιός δεν θέλει να μην "travailler"... φαντάσου να είναι και Δευτέρα πρωί τώρα, έτσι; Κράτα τουλάχιστον το "fume" και κάνε ένα τσιγάρο με τον πρωινό καφέ, αν δεν καπνίζεις... φάε ένα πτι-μπερ τι να σου πω!

Νο 6
Με ξυπνούσε τότε που το 'χα πρωτακούσει! Το είχα κάνα χρόνο ξυπνητήρι ομολογώ.. Μετά τους βαρέθηκα τους Coldplay, άλλαξα και κινητό, άλλαξε και πόλη και είπα να δώσω άλλη χροιά στο ξύπνημα.. δεν θα σου πω τι έβαλα..συνέχισε στο Νο 7 εσύ!

Νο 7
Πρώτον, είναι πολύ χαλαρή η μελωδία του, ούτε βιολιά και τρομπέτες, ούτε εκκλησιαστικά όργανα. Δεύτερον,  η φωνή του κύριου Mraz θαρρώ είναι αρκετά "ευχάριστη" για πρωί. Τρίτον και τελευταίο.. έχεις προσέξει τους στίχους; ε, μα είναι..ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ ;)

No 8
Τους αγαπώ τους Cranberries, αν και πάντα τους μπέρδευα με τους Cardigans. Δε βαριέσαι.. αυτό το τραγούδι είναι μοναδικό και με το κρεσέντο στην ιδιαίτερη φωνή της μανδάμ εγώ τουλάχιστον θα ξυπνούσα πολύ ευχάριστα!

Νο 9
Δικό μας παιδί.. Και πως να μην ξεκινήσει ευχάριστα η μέρα σου με μία τόσο ταξιδιάρικη μελωδία; Προσωπικά όποτε το ακούω βρίσκομαι αλλού.. Τί εννοείς δεν είναι Αύγουστος;;;

Νο 10
Επειδή πρόκειται περί μοναδικού άσματος θα σου παραθέσω το ανάλογο βίντεο.. και θα κλείσω μ' αυτό.. Γιατί όπως και να 'χει τα ρημαδιασμένα τα Πρωινά Ξυπνήματα είναι Βαρβαρότητες ρε παιδί μου, τι να λέμε! "Έλαα... 5 λεπτά ακόμα!!"


You Might Also Like

2 σημειώσεις

  1. Είναι πολύ όμορφα αυτά που γράφεις!και όσο για το ξυπνητήρι διάλεξες ό,τι καλύτερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ευχαριστώ!! κι εγώ πιστεύω ήταν το καταλληλότερο ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

.

.