γελοίες αποστάσεις

Διάβασα πρόσφατα ότι «το γέλιο είναι η μικρότερη απόσταση μεταξύ δύο ανθρώπων».. ε; -ερωτηματικά σχηματίζονται αυτομάτως πάνω από το κεφάλι ...

Διάβασα πρόσφατα ότι «το γέλιο είναι η μικρότερη απόσταση μεταξύ δύο ανθρώπων».. ε; -ερωτηματικά σχηματίζονται αυτομάτως πάνω από το κεφάλι μου και μία σταγόνα δεξιά τύπου άνιμε. Απόρησα κι εγώ. Ήταν κάτι που δεν είχα σκεφτεί ποτέ. Σίγουρα ποιος μπορεί να αμφισβητήσει το γεγονός ότι το γέλιο είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που επηρεάζουν τις σχέσεις μας.. θα μπορούσε άλλωστε κανείς να έχει στην ζωή του ανθρώπους που δεν τον κάνουν να γελά;.. -ή μήπως θα μπορούσε; Σε κάθε περίπτωση κάτι τέτοιο θα ήταν απλά θλιβερό και δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι! Το λοιπόν, αυτά τα είχα συνειδητοποιήσει καιρό πριν.. η απόσταση όμως.. Αυτό με μπέρδεψε.. Μπορεί η απόσταση μεταξύ δύο ανθρώπων να καλυφθεί μέσω.. του γέλιου; Μπορεί να υπερπηδήσει το γέλιο τα εμπόδια- αίτια της απόστασης; Και αν ναι, πώς μπορεί να συμβεί αυτό σε χρόνο ντε-τε;.. άκου εκεί «μικρότερη απόσταση». . .  
  *  *  *
Μία κακή.. -χείριστη έστω- συνεννόηση, που πιο πολύ σε παρανόηση ταιριάζει, μπορεί να οδηγήσει σε λόγια που μετανιώνεις και αυτά σε μία μικρή ή μεγαλύτερη παρεξήγηση. Στην δική μου περίπτωση.. “μεγαλύτερη”. Κλασική σειρά συναισθημάτων που ακολουθούν θυμός- πείσμα- στεναχώρια- στεναχώρια- στεναχώρια… χώρια. Ούτε λόγος για υποχωρήσεις! Απόσταση. Και τότε έρχεται σαν ‘από μηχανής Θεός’ ένα τυχαίο περιστατικό που σε κάνει να γελάς μέχρι δακρύων. Έλα όμως που το πρώτο άτομο που σου έρχεται στο μυαλό (σίγουρα όχι τυχαία) και θες να το μοιραστείς μαζί του είναι “στον πάγο”. Τώρα… τί;
Ένα μήνυμα, μία απάντηση που ήρθε αμέσως και πολλά γέλια αργότερα μ’ έκαναν να καταλάβω ότι όντως το γέλιο μπορεί να ενώσει δύο ανθρώπους με την ταχύτητα του φωτός. Δεν χρειάζεται πολλή σκέψη. Δεν χρειάζεται καν σκέψη! Δεν χρειάζεται «πρώτο» βήμα.. χρειάζεται απλώς.. ένα «βήμα».. ακούγεται πιο.. ‘ανώδυνο’ έτσι, χωρίς το αριθμητικό.. dont you think?
 

P. s: Please.. try this at home! ; )

You Might Also Like

2 σημειώσεις

  1. Λατρεύω το τραγούδι που παίζει μπαίνοντας στο μπλογκ α)
    και β) Αν υπάρχει ένα άτομο που γελάει σε σημείο να το χαρακτηριζουν χαζοχαρούμενο, this is me. Μόλις με απενοχοποίησες :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ για το μελωδικό του πράγματος.. όσο για τα περί γέλιου....αστειεύεσαι; Εγώ να δεις..δεν μιλάω εκ του ασφαλούς ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

.

.