κατά τα άλλα;

-Κατά τα άλλα; -Σκατά. -Κατά τα άλλα; -Τα ίδια. -Κατά τα άλλα; -Σου είπα μωρέ, ποιά άλλα; Μη νομίζεις, φυσικά και ξέρω π...

-Κατά τα άλλα;
-Σκατά.

-Κατά τα άλλα;
-Τα ίδια.

-Κατά τα άλλα;
-Σου είπα μωρέ, ποιά άλλα;

Μη νομίζεις, φυσικά και ξέρω ποια είναι τα "άλλα" και πώς είναι αυτά. Φυσικά και προσέχω ό,τι μου λέτε. Απλώς δίνω ευκαιρίες. Δίνω ευκαιρίες στους ανθρώπους μου να συνειδητοποιήσουν πόσο όμορφο, όμορφο και ευεργετικό, είναι να λες "Είμαι καλά". Έστω κι αν δεν είσαι απολύτως. Στην ουσία πάντα είσαι στο περίπου. Απλώς ίσως κάτι λείπει την συγκεκριμένη στιγμή. Προφανώς. Πάντα "κάτι" θα λείπει, κάθε χρονική στιγμή, όποια χρονική στιγμή. Γιατί η ζωή είναι σαν τα βιντεοπαιχνίδια. Βρίσκουμε αυτό που ψάχνουμε και περνάμε στην επόμενη πίστα, όπου αυτομάτως ζητείται να βρούμε κάτι άλλο που θα λείπει. Και μετά έρχεται η επόμενη πίστα.. και η επόμενη. Και φτάνεις και πατάς τα 18 και μετά τα 22 κα μετά τα 25 και φτάνεις στα 30 και προχωράς για την επόμενη. Αλλά πάντα ζητάς κάτι ακόμα. Έτσι παίζεται. Παιχνίδι είναι μη νομίζεις. Απλώς μερικές φορές έχει πλάκα και άλλες είναι εξοργιστικό. Όταν είσαι με παρέα αξίζει πραγματικά. Αλλά το υπέροχο μ'αυτό το παιχνίδι το είχε πει ο Λειβαδίτης σε τέσσερις στίχους..

Γιατί η ζωή είναι ατελείωτη

και μπορεί κανείς να ξαναρχίσει

και δυό φορές - να ξαναρχίζει κάθε μέρα,

κάθε ώρα, κάθε στιγμή..

Και είναι όντως παρήγορο αυτό, γιατί ισχύει. Σ'ένα παιχνίδι που ποτέ δεν χάνεις ουσιαστικά, με πίστες πολλές, δύσκολες και εύκολες, με αρχηγούς και μπόνους, το νόημα είναι το πώς παίζεις. Και μωρέ, αν δεν το διασκεδάσεις το παιχνίδι χάνεις το νόημα.

Όταν σε ρωτάνε, λοιπόν, "τι κάνεις;" να απαντάς πάντα "Καλά" και μετά να μιλάς και να λες και να λες χωρίς σταματημό..αυτό επιτρέπεται. Κι αν ξεχαστείς στην πρώτη ερώτηση, μην χάσεις τη δεύτερη ευκαιρία, και στο "κατά τα άλλα;" να πεις "καλά". Κι αν το αντέχεις βάλε ένα θαυμαστικό στον τόνο της φωνής, χαμογέλα, χάρισε και μια αγκαλιά, γιατί καμιά φορά αυτός που ακούει υποφέρει περισσότερο απ'αυτόν που μιλάει, κι ας νομίζεις το αντίστροφο. 



You Might Also Like

4 σημειώσεις

  1. μία από τις δυσκολότερες στιγμές της ζωής μου, σκέφτηκα αυτούς τους στίχους. και μου τους θύμισες πάλι. ευχαριστώ. :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μα είναι όντως υπέροχοι.. κι εμένα μου δίνουν τόση δύναμη!
    χαμόγελο εύχομαι πάντα @afroO μου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πόσο συχνά ξεχνάμε ότι υπάρχουν λόγοι για να είμαστε καλά.. και πόσο λατρέυω τα κείμενά σου.. να είσαι πάντα καλά και να φτιάχνεις τις μέρες μας... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

.

.