γράμματα από ευτυχία

Ξάπλωσα νωρίς σήμερα.. Έχω έναν αφόρητο πονοκέφαλο από το ξεκίνημα της μέρας. Σκέφτομαι όλα όσα πρέπει να κάνω, όλα τα προγράμματα που πρέ...


Ξάπλωσα νωρίς σήμερα.. Έχω έναν αφόρητο πονοκέφαλο από το ξεκίνημα της μέρας. Σκέφτομαι όλα όσα πρέπει να κάνω, όλα τα προγράμματα που πρέπει να χωρέσω κάπου μες την καθημερινότητά μου και ταυτοχρόνως όλους τους πιθανούς τρόπους που θα την κάνουν να πάψει να είναι τόσο βαρετή και κουραστική..
Θεε μου πονάω!!

Πίνω ένα ντεπόν με λίγο νερό, ενώ ζεσταίνω το μείγμα σοκολάτας-καφέ για εκατοστή φορά σήμερα. Η ώρα έχει πάει 9..
Πονοκέφαλος: μια καλή δικαιολογία για να πέσεις στο κρεβάτι νωρίς και αν είσαι τυχερός να αποκοιμηθείς. Με άλλα λόγια, μια καλή δικαιολογία για να σταματήσεις να σκέφτεσαι.

Πέφτω πάνω απ'τα σκεπάσματα. Βλέπω δίπλα στο μαξιλάρι ένα βιβλίο ξεχασμένο από..προχθές ίσως.. Δεν θυμάμαι. Στην άκρη είναι διπλωμένη η κόκκινη λεπτή σαλόνι-καναπές-ταινία κουβέρτα μου. Σκεπάζομαι μέχρι τη μέση και φτιάχνω στην πλάτη μου τα μαξιλάρια.. Πιάνω το βιβλίο. Έχει χοντρό βυσσινί εξώφυλλο. Η σελίδα 31 είναι τσακισμένη. Πίνω μια γουλιά καφέ πρώτα..

*

Denis Diderot
1713-1784
~
To Sophie Volland, Au Grandval,
20 October 1759

You are well! You think of me! You love me. You will always love me. I believe you: now I am happy. I live again. I can talk, work, play, walk - do anything you wish. I must have made myself very disagreeable the last two or three days. No! my love; your very presence would not have delighted me more than your first letter did.
...
Adieu, my dearest love. My affection for you is ardent and sincere. I would love you even more than I do, if I knew how.

*

Καθώς διαβάζω την τελευταία λέξη, σ'αυτό το δέκατο του δευτερολέπτου στο μυαλό μου συνθέτουν σαν παζλ οι λέξεις την σκηνή που παίζεται..
Η τζαζ- εγώ- το ζεστό ρόφημα- το βιβλίο- το γράμμα του Diderot- η ζεστασία της κουβέρτας- το χαμηλό φως απ'το πορτατίφ- η τσακισμενη σελίδα
Νομίζω αυτή είναι μια ευτυχισμένη στιγμή. Έτσι, από το πουθενά, σε έναν μήνα που όλα τα σκατά συμβαίνουν, σε μία μέρα το ίδιο ίδια και βαρετή με τις προηγούμενες μπορεί να ζήσεις μία ευτυχισμένη στιγμή.. έτσι, απλά, ξαφνικά και τυχαία.

Θέλω να πω..
Δεν υπάρχουν τέλεια σκηνικά
τέλειες σχέσεις
ιδανικοί άνθρωποι
ιδανικές πρώτες φορές που κάνεις έρωτα με κάποιον
ιδανικά πράγματα και πρόσωπα για να νιώσεις "ευτυχία"..
Υπάρχουν όμως κατάλληλες στιγμές.. Η κατάλληλη στιγμή είναι εκείνη η στιγμή που ακόμα και τα πιο ακατάλληλα εκ πρώτης όψεως πρόσωπα, οι πιο ακατάλληλοι φαινομενικά χώροι, οι πιο ακατάλληλες λέξεις γίνονται όλα ιδανικά και τότε έχεις μια Ιδανική Στιγμή.
Έχεις μία Ευτυχισμένη Στιγμή.
Και το πιο όμορφο χαρακτηριστικό μιας Ευτυχισμένης Στιγμής είναι ότι την αναγνωρίζεις αφού έχει συμβεί.. Ούτε πριν ούτε κατά την διάρκεια. Μετά.

Και "τότε", λες, "ευτύχησα".
http://youtu.be/wnPFSJMRHQs

You Might Also Like

0 σημειώσεις

.

.