έβρεξε τσιγάρο

Αναρωτιέμαι πόσες φορές στα μέσα Ιουνίου ζητάς απεγνωσμένα μια βροχή και εκείνη έρχεται. Στο δεύτερο πλάνο :  αναρωτιέμαι γενικά πόσες ...


Αναρωτιέμαι πόσες φορές στα μέσα Ιουνίου ζητάς απεγνωσμένα μια βροχή και εκείνη έρχεται.
Στο δεύτερο πλάνο: αναρωτιέμαι γενικά πόσες φορές ζητάς κάτι και αυτό έρχεται.

Δεν είναι αφορμή το σκοτάδι μαζί με βροχή όταν έχεις μπαλκόνι για να πάρεις μια ζακέτα, να ανάψεις ένα τσιγάρο και με σταυρωμένα τα χέρια στο στήθος να κάτσεις λίγο έξω και να χαζεύεις την βροχή να πέφτει απαλά στο τσιμέντο στο μέτρο που σου επιτρέπουν τα φώτα του δρόμου.. 
Γιατί το καλοκαίρι ακόμα και στις μεγαλύτερες μπόρες οι στάλες τις βροχής πέφτουν "απαλά" στο έδαφος.. ή τουλάχιστον έτσι φαντάζουν. 

Μου είχε λείψει το καλοκαίρι. Δεν ξέρω, ένιωσα ότι φέτος ζήσαμε πολύ βαρύ χειμώνα κι ας μην έβγαλα ούτε μία φορά απ'την ντουλάπα το χοντρό παλτό μου. Ίσως γιατί έχω αρχίζει να προσδιορίζω αλλιώς τους χειμώνες. Και είναι περίεργο γιατί τώρα που ήρθε το καλοκαίρι εγώ το μόνο που ζητούσα από το πρώτο βράδυ του Ιουνίου ήταν να πέσει μια βροχή.. έτσι "απαλή" σαν αυτές που μόνο το καλοκαίρι πέφτουν.
Στο δεύτερο πλάνο: σκέφτομαι πώς είναι πολύ πιθανό να σου λείπει ένας άνθρωπος περισσότερο γι'αυτά που δεν προλάβατε να ζήσετε μαζί. Οι αναμνήσεις που δεν έγιναν είναι οι χειρότερες αναμνήσεις. Ίσως γιατί δεν είναι σταθερές ή γιατί δεν είναι αποδεκτές και απ΄τις δύο μεριές ή απλώς γιατί δεν έγιναν ποτέ πραγματικότητα. 

Όταν φυσάει είναι εξοργιστικό να προσπαθείς να ανάψεις τσιγάρο και να μην μπορείς. Μέχρι που τα καταφέρνεις. Αλλά το καλύτερο κομμάτι του να βρέχει μια καλοκαιρινή νύχτα είναι το χώμα. Είναι που δεν χορταίνεις να γεύεσαι την ατμόσφαιρα. Να ανασάνεις τον αέρα. 
Στο δεύτερο πλάνο: τις προάλλες περνούσα από ένα μαγαζί με αρώματα. Μία κοπέλα προσφέρθηκε να με ενημερώσει για τις εκπτώσεις στα αντρικά. Προσπάθησα να θυμηθώ πώς μύριζαν τα χέρια σου.   Είναι εξοργιστικό να προσπαθείς να ανακαλέσεις μια μυρωδιά και να μην μπορείς. 

Με δύο τσιγάρα, ένα σεντόνι και μία φωτογραφία ξεχασμένη στο κινητό  καλά δεν είσαι για καλοκαίρι; 
"Θα κοιμηθούμε ωραία απόψε", όπως λέει κι ο πατέρας μου..

You Might Also Like

2 σημειώσεις

  1. Να σου πω ότι βούρκωσα με το δεύτερο πλάνο σου... Υπέροχη ανάρτηση...

    Να συμπληρώσω κάτι; Πόσο πονάει κι εκείνη η φωνή του που αρχίζεις να ξεχνάς... Και ξάφνου σε όλα σας τα λόγια που παίζουν και ξαναπαίζουν στο μυαλό σου σαν μουσική από σιντί, ακούς μόνο εσένα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. έτσι ακριβώς..
    ας ελπίσουμε σε ένα ανάλαφρο καλοκαίρι*
    καλό βράδυ
    Ε. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

.

.