..σκέψη,σκέψης,σκέψη,σκέψη/σκέψεις,σκέψεων,σκέψεις,σκέψεις

--> Σκέψεις. Αλήθεια πόσες σκέψεις κατακλύζουν καθημερινά το μυαλό μας;.. σκέψεις διαφορετικές μεταξύ τους, σκέψεις διάσπαρτες σ...

-->Σκέψεις. Αλήθεια πόσες σκέψεις κατακλύζουν καθημερινά το μυαλό μας;.. σκέψεις διαφορετικές μεταξύ τους, σκέψεις διάσπαρτες σχετικά με όλους τους τομείς της ζωή μας, και της ζωής άλλων πολλές φορές, σκέψεις.. άλλων, σκέψεις ανήσυχες και ανήμερες, και άλλες γαλήνιες και χαμογελαστές. Κάποιες φορές δεμένες με λεπτούς συνδετικούς κρίκους ακολουθούν πειθαρχημένα η μία την άλλη, άλλες πάλι πιο ατίθασες εγκαταλείπουν την σειρά και τρέχουν ανεξέλεγκτα -->..Τι γίνεται όταν, όπως είπε ένας φίλος, «το μυαλό σου όχι μόνο βιάζεται, αλλά τρέχει κι όπου θέλει»; --> Είναι τότε που το αντικείμενο, το όνειρο, ο άλλος, ο στόχος, σου γίνονται ‘εμμονή’. Είναι τότε που η ‘έμ-μονη σκέψη’ γίνεται η ‘μόνη σκέψη’ και τότε.. άντε να σωθείς... 
-->Ο ανθρώπινος νους έχει ένα μοναδικό ταλέντο να βρίσκει πάντα τρόπο να αυταπατάται 
ότι βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ στην επίτευξη του πολυπόθητου αποτελέσματος, 
ενώ στην πραγματικότητα ολοένα και απομακρύνεται από αυτό. 
Γιατί όταν έχεις τόσες σκέψεις να περνούν από μπροστά σου είναι φυσικό να χάνεις τον λογαριασμό και φυσικά να αναρωτιέσαι τελικά.. 
«Εγώ τώρα.. γιατί ήρθα από ‘δω; Τι ήθελα βασικά εξ’ αρχής;» 
..και εδώ είναι η στιγμή της εμφάνισης όλων των επικείμενων προβλημάτων. 
Καταλήγουμε να ξεχνάμε τι πραγματικά θέλαμε όταν ξεκινήσαμε. Και τότε έρχονται οι σπασμωδικές κινήσεις, οι αμφιβολίες, τα λάθη, κινήσεις που μετανιώνεις, πισω-γυρίσματα.. και ένας στόχος που μένει λειψός.. είναι πλέον πολύ μακριά. Αλήθεια τον διακρίνεις ακόμα; Είναι αυτά τα φωτεινά διαλείμματα που πάντα έρχονται την πιο κατάλληλη στιγμή, την κρισιμότερη στιγμή, για να κάνουν μία τελευταία προσπάθεια αφύπνισής μας. Διότι εμπόδια πάντα θα υπάρχουν, όπως και πειρασμοί.. το θέμα είναι να μην πατήσουμε για άλλη μία φορά την «ΑΝΑΒΟΛΗ» αφύπνισης.. γιατί αυτήν την φορά ίσως χάσουμε οριστικά το ‘ραντεβού’ μας.


You Might Also Like

2 σημειώσεις

  1. Εγώ ένα έχω να πω:Το μέγεθος&η ποιότητα των παλιών σου σκέψεων,με των τωρινών απέχουν έτη φωτός...Always evolving,always making me a proud friend ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. όχι... όχι έτη φωτός.... 3 συναπτά έτη.....στην πιο μαγική πόλη της Ελλάδας.. ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

.

.